1 Nisan 2015 Çarşamba

Kadıköy'de Keşif Günlüğü

Kadıköy'de Keşif Günlüğü

Bir de baktım Kadıköy'deki yerleri yazmayı bir süredir azaltmışım. Yuvama döneyim dedim, hemen bir Moda turu, ardından Çarşı yürüdüm de yürüdüm. Yeni yeni yerler gördüm, girip keşfettim. İşte İspanyol lezzetleriyle dolu Hola Panini ve yepyeni üçüncü dalga kahve dükkanı Walter's Coffee Roastery!

Hola Panini&Tapas 

,

İspanyol lezzetlerini bulabilmek için, çok da uzağa gitmeye gerek yok. Kadıköy'de Şair Latifi Sokak'ı bulmak yeterli. Çekirdek,'in hemen karşısı. Minik bir dükkan. Tapaslar girdiğimiz an gözümüze çarpıyor, setin üzerinde sergileniyorlar. Tapaslar, tostas ve pinchos olarak ayrılıyor. Tostaslar ekşi mayalı büyük ekmekler üzerine yapılıyor, Pinchoslar ise daha küçük ekmeklerle yapılıyor.
Tapasların her biri leziz, bu lezzet malzemelerin tazeliğinden ve özenle seçiminden ileri geliyor sanıyorum ki. Peynir helvası ve günlük olarak değişen tatlılar da tapaslar kadar güzel ve iştah açıcı. Türk damak tadına da hitap eden lezzetler mevcut. Sebze tercih edenler için, katalan usülü ıspanak-beyaz peynirli tapas bulunuyor, sicilya usulü köfte ve kuru etli çeşitlerse etseverlerin tercihi oluyor. Tapasların yanında İtalya'nın klasiklerinden Paniniler de içlerine koyulan farklı malzemeler eşliğinde burada bulunuyor.
Ekşi mayalı köy ekmekleri özel olarak çiftlikten alınıyor. Haftasonu kahvaltısında bu ekşi mayalı ekmekler eşliğine jambonlu çırpılmış yumurta ya da nutella antep fıstığı çeşitlerini denemeniz mümkün. İçecek olarak da farklı seçenekleri bulabiliyorsunuz. Erenköy şerbetçisi'nden alınan farklı mevsim meyvelerinden yapılan şerbetler ve İspanya'nın klasiklerinden sangriayı burada bulabiliyoruz; fakat alkollü yapılamıyor ruhsat sorunu sebebiyle. Pazartesi dışında hergün açık olan bu minik; ancak lezzetleriyle kocaman mekanı muhakkak ziyaret etmenizi öneririm. 


Buranın bana anımsattığı şarkı; Gloria Estefan-Wrapped

https://www.youtube.com/watch?v=qNKf8jsOo



Walter's Coffee Roastery
Kadıköy'de Caferağa Mahallesi Badem Altı Sokak'ta. Taptaze bir mekan, henüz üç dört günlük. Üçüncü dalga kahvecilerin en iyilerinden olmaya aday. Walter's Coffee Roastery, Moda'da zaman geçirebileceğimiz en geniş mekan olabilir. Burada her şey Sarı-gri, kupalar da aynı şekilde ve çok şık, atmosfer çok güzel. Yüksek tavanıyla oldukça ferah bir alan yaratılmış.


Üçüncü dalga kahve demleme tekniklerini kullanarak kahveleri kendileri kavurmaktalar. Moc, Kronotrop gibi bu işin en iyilerinden aldıkları kahveleri de servis ediyorlar. Bir süre sonra browni, muffin gibi tatlı seçeneklerini de bulmak mümkün olacak, ayrıca kahvaltı için de güzel bir seçenek haline gelecek. Burada uzun uzun oturup, işinizi yapmak, bişeyler okuyup, uzun masalarda kalabalıklarda arkadaşlarınızla sohbetler etmek mümkün. Özellikle masalarda bulunan prizler sayesinde bilgisayarınızı alıp buraya yerleşebilir, ofisinizi Moda'ya taşıyabilirsiniz. Kesinlikle gelin!  

                                 Buranın bana anımsattığı şarkı; Trentemoller-Moan 
                                 
                                  https://www.youtube.com/watch?v=t64m5Lm7CrA


Kısa kısa Kadıköy ... 

-Pancakeleriyle iki senedir aklımızı alan, çok sevdiğimiz Munchies bu aralar kapı duvar. Karşısında açılan Pan'a gidebilir, ufak lezzetli pancakelerini yanında gelen malzemeleri eşliğinde deneyebilirsiniz. 

-Kadıköy'deki Burger yapan mekan açığını kapatacak bir yer var artık. Hollywood Burger! Bi maruzatım var, ne zaman gitsem kapıduvar oluşu. Yine de her Kadıköy'e gidişimde bakıyorum açık mı diye. 

-Rexin karşı sokağından girip dershanelerin olduğu sokağa ulaşınca, şirin ufak bir yer çıkıyor karşıma. Çay Station. Taze demleme Çayı yudumlayıp, tatlı bi ortamda oturmak isteyenler için birebir. 









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder