21 Nisan 2015 Salı

Kızıltoprak'tan Aldık Bir Tatlı Huzuru; Tabure Coffee

Kızıltoprak'tan Aldık Bir Tatlı Huzuru; Tabure Coffee

 Bir tatlı huzur almak Kalamış'a mahsus sanmayın. Kalamış'la Kadıköy'ün arasında kalan Kızıltoprak'a gelin. Tabure Coffee'de aranan huzur bulundu!
  


Kızıltoprak'ta Kolaj Sokak'ın başında sol yanda. Açık anlatımla stadı arkamızda bırakıp Bağdat Caddesi'ne giden tarafa doğru yürüdüğümüzde gireceğimiz sağdan üçüncü sokak. Ufak, yüksek tavanlı şirin mi şirin bir mekan. İlk kez gittiğim o gün, huzur dolu müzikler kulağıma çalınırken, bir yandan da etrafı inceliyorum. Duvarların birinde kupa taşıyan bir kız resmi var, resmin diğer tarafında ise o kupadaki kahveyi koklayan bir adam. Fotojenik bir duvar, hemen setin arkasında. Mekanın sahibi çifti temsil eden bir resim bu.
Diğer tarafta ise menüde olan kahve çeşitlerini gösteren bir resim, hemen altında tabureler ve bar gibi oturabileğimiz bir kısım. Tabureler çok orjinal, bisiklet gibi tasarlanmışlar. Pedalları var, zaten mekanın ismine de bu hoş taburelerden esinlenirerek karar verilmiş. Yerlerdeki mavi kahverengi karolar da mekanı ferahlaştırıp, şık bir hava katmış. Standart-Tim tarafından tasarlanmış. Tabure coffee'de espresso, mocha, cappuccino, espresso macchiato, latte gibi seçeneklerin yanısıra chemex, aeropress gibi demleme filtre kahve çeşitlerini bulmak mümkün. Üçüncü dalga kahve akımının en yeni temsilcilerindenler, barista eğitimi aldıkları Şerif Başaran'dan kavrulmuş çekirdekleri alıp, burada kendileri öğütüyorlar. 


 Smoothie ve çay çeşitlerini de unutmayalım. Çaylar, Asia chai art'tan. Tatlıseverlerdenseniz cheesecake, tiramisu(tabumisu) gibi tatlılar mevcut. Tabumisu olarak adlandırdıkları bu tatlıyı bir sonraki gelişimde denerim diye düşünüyorum. Lezzetini bilemem ama oldukça iştah açıcı bir görüntüsü var, anne tarifi olmasından herhalde. Farklı şehirlerde, farklı işler yaparken Kaş'ta hayatları kesişen kurumsal hayattan vazgeçip kahvelerin büyüsüne kapılan çok tatlı bir çiftin sahibi olduğu Tabure Coffee'de geçirdiğim saatlerde bu yepyeni mekanı çok huzurlu buldum. Gerek kalabalık olmayışı, gerekse ortama mavilerin hakim oluşu, bana oldukça huzurlu geldi. Sevdiğim müziklerin çalması da cabası. Siz de mutlaka gelin derim!:) 
  

                                          Buranın bana anımsattığı şarkı; Lana Del Rey-Video Games 

              
                                       https://www.youtube.com/watch?v=cE6wxDqdOV0

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder