19 Mayıs 2015 Salı

Balat'tan yükselen kahve kokusu; Coffee Department


Balat'tan yükselen kahve kokusu; Coffee Department

Şehirde en sevdiğim mahallelerden biri olan, orada yürümeyi ayrı, vakit geçirmeyi apayrı sevdiğim güzel Balat'ta şimdi bir de mis gibi kahve kokuları yükseliyor sokakların birinden, öyleyse bize gidip denemek kalıyor.
 İyi kahve için Karaköy'e, Moda'ya, Taksim'e gitme devri kapandı. Şimdilerde birçok farklı semtte kaliteli kahve dükkanları açılıyor. Coffee department bunlardan yalnızca biri.   Balat'ta Kürkçüçeşmesi Sokak'ta, daha kolay anlatımla Vodina Caddesi'nde dümdüz ilerlediğimizde sol yanda. Mahallede bulunan birçok yerden oldukça farklı. Girişte kapısının iki yanında dış kısımda oturabileceğimiz iki oturma alanı ve tabureler bulunuyor. Burada oturup geleni geçeni izlemenin keyfi bir başka. İçeriye bakınca ise çok tatlı bir tasarım dikkatimi çekiyor. Tahta masalar karşıda kahvelerin yapıldığı set kısmı, karolardan oluşan yerler ve duvarda altında 'we are not hippies, we are happies' yazılı bir illüstrasyon.
Atmosferin güzelliği karşısında kahveleri daha da fazla merak eder oluyorum. Espresso, macchiato, americano, latte gibi kahve çeşitlerinin yanısıra demleme filtre kahve çeşitleri de bulunuyor. Biz iki kişilik chemex sipariş ediyoruz. Lezzetli geliyor. Fazlasıyla da yeterli geliyor ayrıca. Bir de glütensiz kekleri mevcutmuş, bi sonraki ziyaretimde mutlaka denemeyi düşünüyorum. Ne zamandır okumak istediğim Cooklife dergisini de burada bulunca seviniyorum. Üstelik içerisinde kendi ellerinden çıkma kahveye dair bir yazı da var. İyi kahve, hoş atmosfer, bir de mis gibi Balat havası. Daha ne ister insan?:) 
Bana buranın anımsattığı şarkı; Parov Stelar-Milla's Dream

https://www.youtube.com/watch?v=KOntBbHmXSc





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder