4 Mayıs 2015 Pazartesi

Suadiye'de Kaliteli Kahve Zamanı; Kahvelique

Suadiye'de Kaliteli Kahve Zamanı; Kahvelique

Bağdat Caddesi'nde, özellikle de Suadiye civarında kaliteli kahve içmek, üçüncü dalga kahve akımına mensup bi' yer bulmak zordu. Şimdi Kahvelique'la bu açık kapanmış oldu! 


Kahvelique, üçüncü dalga kahve akımını takip eden bir butik kahveci. Aslında hikayeleri çok eskiye dayanıyor. Henüz İstanbul'da bu kadar üçüncü dalga kahve akımı mensubu kahveciler açılmamışken, Şerif Ali'deki dükkanlarında ilk temsilcilerindendi Kahvelique; ancak yer itibariyle şimdi çok daha ulaşılabilir bir konumdalar. Suadiye'de Çamlı Sokak'ta, tren istasyonunun hemen karşısında ferah bir alanda karşımızdalar. Geniş bir dış kısmı, içeride turuncu duvarları, şirin yazı tahtaları bulunuyor. Ortam çok sıcak, sahipleri çok ilgili ve güleryüzlü. Fiyatlar Bağdat Caddesi'ne bu kadar yakın olmasına rağmen caddenin tersine çok çok uygun.
Syphon, Chemex, Hario Drip v60 gibi demleme yöntemleriyle yaptıkları kahveler, Espresso, Americano, Cappuccino, Macchiato, Caffe Creme gibi kahve çeşitlerinin yanı sıra doğal bitki çayları, tatlıları ve oldukça doyurucu olan tostlarıyla da iddialılar. Cold Brew çeşitleriyse bi harika. Cold Brew'lerde Jamaica Blue Mountain Coffee kullanıyorlar, her damak zevkine uygun şekilde özel olarak demliyorlar.


Cheesecake, tart, tiramusu gibi tatlı çeşitleri enfes. Özellikle kendi yapımları olan tiramisu lezzetiyle, görüntüsüyle birçok yere taş çıkaracak gibi gözüküyor. Şimdiden bu tatlıdan yemek için gelen bir kitle oluşmuş, yanında taze demleme çay da cabası. Bunlarla beraber Bir italyan klasigi olan Tartufo Bianco dondurmaları burada bulmak mümkün, 1 shot espresso eklenerek margarita bardaginda sunumu yapiliyor. Oldukça şık bir sunum.

Fabrikalaşmış kahve tüketiminin tersine, kahveye bir sanatçı özeniyle yaklaşan, çekirdekleri özel olarak seçip teknik ve teoriye uygun demleyen bu gibi mekanlar son günlerde daha da artış göstermeye başladı; ancak  Suadiye'deki Kahvelique bu akımın en iyilerinden olmuş kanımca. Siz de uğrayın!:)




Buranın bana anımsattığı şarkı; 

              Belle and Sebastian - Another Sunny Day

                  https://www.youtube.com/watch?v=rx08E0b0Rs0






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder