22 Aralık 2014 Pazartesi

Özel Pişirme Teknikleriyle; Rotisserie Noir


 Özel Pişirme Teknikleriyle; Rotisserie Noir

Etseverler için pek çok güzel yer, birçok seçenek var artık; ancak buradaki kadar farklı ve lezzetli yemeklerle karşılaşabileceğinizi zannetmiyorum. Kendinize saklamak isteyeceğiniz kadar özel bir mekan, Rotisserie Noir...

Bağdat Caddesi'nde Suadiye'ye doğru giderken sol yanda bekliyor bizi. Simsiyah sandalye-masalar, sade dekorasyon, güzel müzik ve özel pişirme tekniklerini yansıtan mutfak kısmı.. İyi ki geldil dedirtiyor ortam. Rotisserie, Fransız mutfağında bulunan özel bir et pişirme tekniği. Mekandaki leziz etler, tavuklar, sosisler bu teknikle, rotisserie makinelerine asılıp çevirilerek pişirilmekteler. Bu pişirilme sürecini de açık mutfaktan izleyebiliyorsunuz. Bu teknik sayesinde pişirilen her şey inanılmaz lezzetli hale geliyor. Etlerin yanına çeşitli garnitürlerden sipariş verebiliyorsunuz. Kremalı ıspanak, trüf yağlı fırın patates ve fırın makarna gibi çeşitler favoriler arasında. Kerevizi de unutmamalı tabi. Diyetteyseniz üzülmeyin, bu enfes etleri salata malzemeleri ve çeşit çeşit soslar eşliğinde deneyebilirsiniz; fakat tavsiyem bu mekana gelmeden önce diyeti bi kenara bırakın ve bu güzelliklerin tadına varın. Mekanda çok ilgili bir ekip var, birçok ikramda bulunuyorlar ve gerçekten alışılagelmiş yerlerden çok farklı bir deneyim yaşatıyorlar. 

Öncelikle ikram olarak masamıza gelen, ballı tarçınlı keçi peyniri ve özel tereyağına bayıldığımı belirtmeliyim. Taptaze kızarmış ekmekle denediğimiz bu başlangıç, bambaşka bir tat bıraktı damaklarımızda. Sonrasında kendi yapımları sarımsaklı mayonez ve ranch sosla birlikte yediğimiz trüf yağlı fırında patates ve çeşit çeşit etler abartısız söylüyorum, mükemmeldi. Trio Burgeri de tatma fırsatı buldum. Üç miniburgerden oluşan bu tabağı bitmesin diye yavaş yavaş oyalanarak yediğimi itiraf etmeliyim:) 

Tüm bunlar yetmiyormuş gibi yine bu pişirme tekniğiyle oluşturulan muz, yanında da çocukluğumuzun klasiği patlayan şekerler, nutella ve krema; bizim için tatlı ve mutlu bir son niteliğindeydi. Başta söylediğim gibi kendime saklamak isteyeceğim kadar özel bi' yer; fakat ben dayanamayıp tanıdığım herkese burayı tavsiye edecek, hatta kollarından tutup getireceğim buraya sanırım. Eee bu denli güzel bi' yer bulmuşum, herkesle paylaşmam mı ? :) 


Buranın bana anımsattığı şarkı; King Oliver- Speakeasy Blues

http://www.youtube.com/watch?v=_a2Kdpv1D0M







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder