25 Şubat 2015 Çarşamba

81300 Moda

 81300 Moda

Moda Caddesi'nden ara sokaklara kıvrılınca birbirinden farklı apartmanlar, o apartmanların şaşırtıcı isimleri, ufak tefek tasarım, moda ve yiyecek dükkanları karşımıza çıkar. Cafelerse daha ziyade gözümüzün kolaylıkla görebileceği alanlarda bulunur. 81300 Moda, bu geleneği bozmuş sessiz sedasız ara sokaklardan birine yerleşivermiş.
Her şeyden önce buranın adının nereden geldiğini merak etmiştim. Moda'nın eski posta kodu olmakla beraber, mekanın Barış Manço severliğinden gelen bir izle, şu anda müze olan evinin özel posta koduymuş 81300. Moda Caddesi'ni arşınlarken, ilk sağa girdiğimizde hemen soldaki fırıldak sokakta ufak tatlı bir dükkan burası. Daha doğrusu küçük bir dış kısmı var, içerisi geniş ve ferah.
Sizi sarı-siyah bir dekor karşılıyor, koca bir ayna altında kitaplar 81300 ve Barış Manço ile ilhili ufak tablo ve süsler var. Moda'nın kalabalığından uzak, sessiz samimi bir ortam söz konusu. Mekanın sıcaklığı, sahiplerinin güleryüzlülüğünden ileri geliyor sanırım. Hoşgeldiniz deyişlerinde bile misafirperverlik seziliyor. Bu sakin ortamda, hem kahvaltınızı yapabilir, hem arkadaşlarınızla oturup kahvenizi içebilir hem de nefis görüntülü tatlılarından deneyebilirsiniz. Kahvaltı çeşitleri, tostlar, sandviçler, menemen, omlet çeşitleri, börek, kiş ve mantının yanısıra burada annelerimizin zeytinyağlılarını anımsatmayacak güzellikte bir tabak da bulunuyor. Cheesecake, nutellalı cup ve tel kadayıflı muhallebi de tatlı olarak denenecekler arasında. Moda'ya yolunuz düşünce burayı bulun derim :)
Buranın bana anımsattığı şarkı; Cat Power-Fool

https://www.youtube.com/watch?v=F2Jko4Ipdrs






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder