1 Şubat 2015 Pazar

Batı Ataşehir'de Bir Lezzet Durağı Baldır;

Batı Ataşehir'de Bir Lezzet Durağı Baldır;

Etseverler son zamanlarda açılan hamburger ve steak houselardan oldukça memnun görünedursun, bi farklılık katmadıkları müddetçe, bunların her birinin birbirine benzediğini düşünüyorum. Baldır, bu yerlerin tersine çok farklı bir deneyim yaşatıyor...
Batı Ataşehir'de, Ülker Arena'dan Palladium Avm'ya doğru giderken ikinci ışıklardan sağa girince sol taraftaki sokakta gizlenmiş, şaşırtıcı bir mekan Baldır. Güzel bir iç dekorasyonu var; yerlerde karolar, koca bir duvarı kaplayan orjinal menüsü ve etlerin pişirildiği kısımla birlikte geniş ve hoş bi' yer. Adı da menüsü de çok farklı bir mekan olduğunun ipuçlarını ilk dakikada veriyor bize.


Eti tandıra benzetmeniz mümkün; ancak değil. Dananın arka bacakları ve kuyruk kısmından elde edilen etler, özel bir teknikle 18 saat boyunca pişiriliyor. Menüde, insan porsiyonu, erkek porsiyonu, delikanlı porsiyonu gibi isimlendirilmeler var. Kaç gram olduğuna göre bu tip esprili, orjinal isimler koyulmuş, mesela 250 gr olan çeşidin ismi ''Yavaaaşşş'' Benim gibi çok yiyenler için birebir:)
Uzun yıllar özel sektörde çalışan ve bi nevi ferrarisini satan bilge gibi, diğer işlerden vazgeçip artık Baldır'la uğraşmaya karar veren Veli Pıtırlı ve çoğu kişinin tanıdığı, bildiği sektörün önemli isimlerinden Özgür Şef, ortak olarak oluşturmuşlar burayı. Her müşteriyle ve dükkana gelen her malzemeyle özel olarak ilgilenen bir sahibinin olması burayı daha da özel kılıyor.
Lezzetlere dönecek olursak, ben karamelize soğan ve mantarlı çeşidinden tercih ediyorum. Et yumuşacık, leziz. Mantar ve soğan da apayrı bir lezzet katmış. Yemeğin servis edilirken altında bulunan kağıtlarda da yazıldığı üzere, elle yemeniz öneriliyor. Hatta buranın kati kuralı bu diyebiliriz. Hakikaten de bu şekilde yiyince hakkını veriyor insan bu lokum gibi etlerin. Yanında servis edilen ekmek çok farklı, ekmeğin yapımı esnasında içerisine kavrulmuş soğandan patatese kadar birçok şey katılıyor. Etle müthiş bir uyum sağlıyor. Et-ekmek ikilisinin yanında, kaşık salata, turşu arpacık soğan ve közlenmiş biber istemeyi de unutmayın. Hepsinin tarifi özel, nerede en güzeli varsa oralardan getirtilmiş. Tüm bunların yanında o leziz ayrandan bahsetmemek olmaz. Biraz nane, biraz salatalık ve sarımsak... Harika. Tüm bu lezzet şöleninin üzerine tatlı yemesek olmaz diyenlerdenseniz, trileçeyi denemenizi öneririm. Aldığım tüyolara göre, mozaik pasta ve profiterollü bir tatlı daha menüye dahil edilecekmiş, benden söylemesi. Buyaka ve 216 Bulvar'da da şubeleri olan Baldır'a muhakkak uğrayın ve bu leziz deneyimi ıskalamayın! :) 

Adres; Barbaros Mahallesi Timur Sokak No : 2 Batı Ataşehir






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder