23 Haziran 2015 Salı

Kadıköy Çarşı Hareketleniyor; Coffee Manifesto

 Kadıköy Çarşı Hareketleniyor; Coffee Manifesto

Çarşı yeterince hareketli değil mi dediğinizi duyar gibi oluyorum. Hareketli tabi. Sağdan soldan hızla yürüyen insanlar, yemek yenebilecek, alışveriş yapılabilecek onlarca yer, buraya buyrun diye menülerini elimize tutuşturarak mücadele eden balıkçılar, yalnızca türk kahvesi yapan mekanlar... Çarşı kalabalık, gürültülü; zaten benim bahsettiğim hareketlenme üçüncü dalga kahve akımınının mensubu kahve dükkanlarından yana. Geçmiş günlerde yazdığım çok sevdiğim Montag Coffee Roasters'tan sonra ikinci kahveci Coffee Manifesto da sessiz sedasız Çarşı'daki yerini aldı.
Coffee Manifesto, Kadıköy Çarşı'nın en işlek yerinde. Görmemek mümkün değil. Çoğu Kadıköy insanının ve yemek severin bildiği Çiya'nın hemen yanıbaşında. Fotojenik mavi bir kapısı var, içerisi küçük; fakat zaman geçirilebilinecek bir mekan. Taze çekirdeklerle, her damak zevkine uygun çeşit çeşit kahve bulunabiliyor. Üçüncü dalga kahve demek yerine direk Coffee Manifesto demeyi tercih ediyorlar ve oldukça iddialılar.
Mekanın her detayı sahipleri tarafından tek tek düşünülmüş. Kahve çeşitlerinin sunumu da oldukça hoş. Denediğim Latte, Espresso ve Cold Brew çok başarılıydı. Oturduğum süre boyunca birkaç masaya tiramisu geldi, harika görünüyordu. Sanırım bir sonraki gidişimde tiramisu ve filtre kahve keyfi yapacağım. Siz de uğrayın derim :) 


                             Buranın bana anımsattığı şarkı; Alt-j - Fitzpleasure

                             https://www.youtube.com/watch?v=npvNPORFXpc




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder