8 Haziran 2015 Pazartesi

Plazaların Arasında Bir Tatlı Keşfi; Müp Coffee&Bites

Plazaların Arasında Bir Tatlı Keşfi; Müp Coffee&Bites

Kozyatağı'nda plazaların, işyerilerinin hakim olduğu bölgedeki ara sokakların birinde bir tatlı cenneti buldum. Plaza insanına ilaç gibi gelecek bir alan ve bundan çok daha fazlası... 
Müp Coffee Kozyatağında Nida Kulenin ardında bulunan Sarıkanarya Sokak'ta. İşyerlerinden çıkıp öğlen yemeğini dışarıda yemek isteyenler için çok iyi bir konum; ancak demin de söylediğim gibi bundan çok daha fazlasını vaad ediyor gelenlere. Öncelikle yüksek tavanı, uzun avizeleri, rahatlığıyla hoş bi ambiyansa sahip olduğunu söyleyebilirim. Sabah geldiğinizde dereotlu ev poğaçası ya da limonlu anne kekiyle güne başlamanız mümkün. Müp'e girdiğiniz an karşınıza çıkan dolaptaki tatlılarından gözünüzü alabilmeniz imkansız. Hangisini seçeceğinize karar vermekse en zoru, hepsi ayrı çekicilikte. Çeşit çeşit cupcakeler, oreolu, çilekli, limonlu iştah açıcı nefis görüntülü tatlılar daha buraya adımınızı attığınız ilk anda sizi mutlu edecek eminim. 
En meşhur tatlıları oreo müpcream, otto ve elizabeth. Ben çilekli elizabeth ve latte deniyorum ilk gidişimde. Gerçekten son zamanlarda yediğim en iyi tatlı diyebilirim. Browni, fıstıklı profiterol gibi çeşitler de oldukça leziz görünüyor. Bunlarla da bitmiyor, burada doğal ve sağlıklı ve farklı yiyecekler bulunuyor. Mesela benim gittiğim gün günlük menüde, malta erik soslu fırın köfte, siyah pirinç pilavı, nohut sarma gibi yemekler bulunmaktaydı. Mücveri ve 3'ün 1'i isimli tuzlu lezzetleri en ön planda olanlar. Tok olmadığım bi gün bu lezzetleri de muhakak tadacağım.  Espresso, cortado, filtre kahve, latte gibi kahve çeşitleri de bulunuyor. Mutlaka gelin! :) 
Buranın bana anımsattığı şarkı; Francesca Lombardo-What To Do

https://www.youtube.com/watch?v=DU-IPNoZtXQ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder