15 Ocak 2015 Perşembe

Karaköy-Asmalımescit Hattında Cumartesi;

Bizim yakada oturanlar için karşıya geçmek, yeni yerler keşfedip oralarda günü geçirmek zor gelebilir. Haklısınız; ama şunu da unutmayalım ki hayat üşenmek için çok kısa:) Haydi kalkın Karaköy-Asmalı arasında güzel bir güne!

Wom Karaköy-Bikrep
Vapura binip, mis gibi deniz havasını almak cumartesinin ilk şartı! Müthiş manzarayı ardınızda bırakıp Karaköy'e indiğiniz an, güzel bi' kahvaltı isteğiyle dolacağınıza eminim. Öyleyse Kılıç Ali Paşa Mescidi Sokak'a buyrun. Bi Mutfak'ın eski bir aracı pancake ve krep üretme aracına dönüştürdüğü, bi' krep adıyla bahçesine yerleştirdiği Wom Karaköy'e uğrayın ve enfes pancake, krep çeşitlerini deneyin. Kahvaltı tabaklı, tatlı, tuzlu pancake tabakları hemen önümüzdeki bu şirin su yeşili 70'lerden kalma araçta yapılıyor.
Ben tatlı pancake tabağını tercih ediyorum, meyveler, taze reçel, fıstık ezmesi ve olmazsa olmaz nutella ile servis edilmekte. Wom Karaköy'ü zaten önceden beri bilirsiniz, şık ferah bir dekorasyonu olduğu gibi, geniş kahvaltı ve yemek menüsüne sahiptir ve genelde yoğun olur. Ufak bahçesine yerleştirilmiş olan bu yepyeni pancake-krep aracıyla daha da popüler hale gelmiş. Erkenden gelin, cumartesiye yaraşır bir sabah geçirin burada! 
Buranın bana anımsattığı şarkı; Black-Everything's Comin up Roses

http://www.youtube.com/watch?v=PrFfzOYY45M


Hasan Cafe Restaurant 

Bankalar Caddesi'ni ve meşhur Kamondo Merdivenleri'ni bilirsiniz, işte buraya doğru yürüyüşe geçin, hemen merdivenlerin yanı başında Has Han Galata'yı ve ismini Has Han'dan alan Hasan Cafe'yi ziyaret edin. İsim gerçekten değişik geliyor insana. İçeriye girdiğinizde ise apayrı bir dünyayla karşılaşıyorsunuz. Duvardaki ilginç resimler, yüksek tavan, geniş kitaplık ve bordo duvarlarıyla oldukça şık bir mekan bizi bekliyor. Kulağımıza gelen Bueno Vista Social Club şarkılarıyla keyifleniyoruz.
Has Han Galata ufak bir butik otel, otelin aynı zamanda restaurantı olan Hasan'da öğlen ve akşam yemeğinde farklı menüler var, herhangi birini tercih edebilir, brunch için de buraya gelebilirsiniz. Biz daha çok bişeyler için soluklanmak isteği içerisindeyiz. Kısa bir soluklanmadan bahsetmiyorum, uzun saatler bu mekanın keyfini çıkarıyoruz. Lattemiz eşliğinde güzel müzikler dinliyoruz. Burası kısa sürede Bankalar Caddesi'nin yıldızı olacak gibi gözüküyor, benden söylemesi! (Bankalar Caddesi'nin bir diğer güzel mekanı; http://www.themagger.com/mahalo-coffee-shop-karakoy/ ) 
Buranın bana anımsattığı şarkı; Buena Vista Social Club- Candela

http://www.youtube.com/watch?v=raRqgKqIM3M


Drip Coffeeİst Asmalımescit 

Bağdat Caddesi'nde bulunan, üçüncü dalga kahve akımının en başarılılılarından DripCoffeeİst, Asmalımescit'teki yeni şubesiyle karşımızda. Helvetia'nın bulunduğu sokaktan aşağıya doğru inerken solda. İlk şubesine nazaran çok daha büyük, geniş kalabalıkları ağırlayabilecek nitelikte. Üstelik çok daha hoş dekoratif öğeleri barındırıyor. En çok dikkatimi çeken, giriş kısmındaki telde duran kuş resimleri ve içerideki duvarı kaplayan kahve dolduran asık suratlı kız baskısı:) 
Tam ortada duran uzun tahta masayı da unutmamak lazım tabi. Kahvenin yetiştirilmesi, işlenmesi hususunda oldukça başarılı ve bilgili olan ekip, aynı titizliği bu şubede de gösteriyor. Kahve çekirdekleri özenle kavruluyor ve taptaze şekilde bizimle buluşuyor. Belgian Syphon, Japanese Syhpon gibi farklı filtre kahve çeşitler de var. Tatlılar da aynı lezzet ve çeşitliliğiyle karşımızda. Caddede kahve çeşitlerinin çoğunu denemiş biri olarak, bu kez kış olmasından aldığım yetkiye dayanarak, sahlep içiyorum ve güzel buluyorum. Bu şubesine de mutlaka uğrayın! 

                                       Buranın bana anımsattığı şarkı; Oh Land-Wolf and I

                                      http://www.youtube.com/watch?v=V4wHMORwlHY


Peki tüm bunlara alternatif bi' plan oluşturacak olsak, neler mi yapabilirdik? İşte cevabı; Galata Kulesi'nin karşı sokağında bulunan, yeni açılmış olan Marmelat'ta taze ürünlerden oluşan bi' kahvaltı yapabilirsiniz. Pera Müzesi'nde bulunan, ''Kesişen Dünyalar'' sergisini ziyaret edebilir, yine burada bulunan ''Sıcak Kahve'' film gösterimine katılabilir, yönetmen Susan Saladoff'la yapılacak söyleşide bulunabilirsiniz. Öğlen yemeği için Kumbaracı Yokuşu'nda bulunan sadeliğiyle ön planda olup, lezzetleriyle şaşırtan Yeni Lokanta'da patlıcanlı mantı yiyebilir, hemen ardından Cha'ya Galata'daki onlarca çay çeşidinden birini tatlıları eşliğinde deneyebilirsiniz. 

Güzel bir gün olsun ! 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder