3 Ocak 2015 Cumartesi

Pancake Dükkanlarının En Yenisi; Maple Barrel Pancake&Crepe&Coffee


Geniş kahvaltı sofralarında kahvaltılık, ekmek ve yumurta ile karın doyurmak apayrı bir keyif oladursun, son günlerde pancake ve çeşitli soslardan oluşan kahvaltılar oldukça revaçta. Burada da yaklaşık bir sene önce yazmış olduğum, Moda'daki Munchies'de yer bulabilmek çok güç hale geldi, aynı şekilde Bağdat Cadde'sindeki Crepe Escape ve Cookline'da da durumlar benzer. Maple Barrel Pancake&Crepe&Coffee, pancake severler için çok güzel bir alternatif olacak ! 

                                    

Fenerbahçe'ye doğru giderken sol yanda ufak bir dükkan. Dış kısmında oturulabilecek tahta sandalyeler ve masaları geçip, içeriye giriyoruz. Kapıyı açar açmaz burnumuza dolan mis gibi kokuyla birlikte hevesle yerimize geçiyoruz. Bir duvarda kocaman bisiklet diğer duvarındaysa yanıp sönen lambalardan oluşan pancake yazısı ve klasiklerden olan yazı tahtası mevcut. Krep ve pancakelerin yapıldığı setin üzerinde bir sürü sos ve nutella kapları bulunuyor.
Daha fazla dayanamayıp siparişimizi veriyoruz. Çilek, muz, nutella, fındık ezmesi ve çeşit çeşit reçellerle servis ediliyor. Özellikle süt reçeli inanılmaz lezzetli. Zaten bu reçeli sonradan getirip fikrinizi soracağız yiyince dediler, harikaydı. Biz tuzlu çeşitlerin de olduğu tabaktan söylüyoruz, içerisinde üç çeşit peynir, salam, domates gibi klasik kahvaltılıklar mevcut. 
Kıyas yapmak istemem; ancak burada yediğim pancakeler daha önce bahsettiğim yerlerde yediklerimden çok daha leziz ve sıcacıktı. Taze demlenmiş çaylarımızı içtikten sonra ikram ettikleri kahveyle keyfimiz bir kat daha arttı ve uzun bir süre burada kaldık. Mekan iki haftalık, çok ilgili ve samimiler. Üstelik akşam geç saatlere dek açık, dilediğiniz saatte gelip bu enfes krep ve pancakelerden tadabilirsiniz. Şiddetle tavsiye ediyorum ! :) 

Buranın bana anımsattığı şarkı; The Cure- Lullaby 

http://www.youtube.com/watch?v=ijxk-fgcg7c






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder